Mit ønske er at hjælpe dig med at finde årsagerne bag dine helbredsudfordringer. Det er ikke meningen, at din krop skal gøre ondt, være udmattet eller give dig  symptomer på daglig basis.  

Hej, jeg hedder Maria Fahlén
Min store passion er at øge opmærksomheden omkring, hvor meget indflydelse vi har på de symptomer vi typisk oplever. Det er ikke meningen, at vi skal have smerter, hovedpine og humørændringer hver måned i forbindelse med vores cyklus. Føle os kronisk trætte og udbrændte eller have en masse symptomer i overgangsalderen. Men mange tror det er normalt, når vi har det sådan. Men selvom noget føles almindeligt, så er det ikke det samme, som at det er meningen, at det skal være sådan. Og det vil jeg gerne gøre op med.

Kroppen er det vigtigste vi har, men vi overhører ofte de signaler den sender os. Og glemmer at passe på den, når hverdagens travlhed tager over.

Min egen sundhedsrejse:
Jeg har selv mærket konsekvenserne af en hverdag, der sled for meget på min krop.

Da jeg blev mor for godt 13 år siden, begyndte min krop at larme. Jeg fik slem PMS, ømme bryster, smertefulde og kraftige blødninger, humørsvingninger, fordøjelsesproblemer, fødevareallergier, kronisk træthed, manglende overskud og en hjerne, der føltes som en si. Det begrænsede mig  i hverdagen og gik ud over min livskvalitet.

Men blodprøver og undersøgelsessvar kom tilbage normale, og lægen havde ikke en manual til, hvordan jeg fik overskuddet tilbage eller mine symptomer til at forsvinde. Jeg så ikke sammenhængen mellem mine symptomer og vidste heller ikke, at mine hormoner og miljøet i mine tarme kunne spille ind på alle de forskelligartede symptomer som jeg kæmpede med.   

Jeg blev derfor optaget af, hvad jeg selv kunne gøre, for at få min krop på ret køl og mit mentale overskud tilbage. Og det gik op for mig, hvor lidt jeg vidste om min egen krop og hvordan den fungerede. 

Først da jeg lærte om Komplementær Hormonterapi og Functional Medicin, som det bl.a. bygger på begyndte jeg at forstå, hvorfor jeg havde det sådan og ikke mindst, hvad jeg kunne gøre for at rette op på det igen. Nøglen til bedring kom, da jeg fandt ud af, hvad min krop manglede og hvad der stod i vejen for, at kroppens biokemi ikke kørte helt som den skulle. Og da jeg begyndte at arbejde med årsagerne til, at mine symptomer var opstået, så forsvandt de stille og roligt. Og jeg fik det godt igen.

Det var en fantastisk følelse at mærke, hvordan jeg fik det bedre og blev mig selv igen – og livskvaliteten fulgte efter. Og det motiverede mig til at uddanne mig inden for det felt, så jeg både kunne hjælpe mig selv endnu mere og andre omkring mig, der oplevede lignende udfordringer. 

Lidt mere om mig:
Jeg er 42 år gammel og bor lige udenfor Nyborg med min mand og vores to drenge på 9 og 13 år.

Klinikken åbnede for snart to år siden og ligger i midten af Nyborg i det tværfaglige sundhedshus SundhedsVærket.
Her afholder jeg både konsultationer, forløb og foredrag. Jeg tilbyder også online konsultationer, hvis man ikke bor i nærheden af Nyborg.  

Jeg er uddannet Lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut hos Institut for Komplementær Hormonterapi og eksamineret i anatomi, fysiologi og sygdomslære. 
Herudover er jeg uddannet i anvendelse og tolkning af laboratorieanalyser og DNA-tests og tilknyttet Nordic Lab som jeg samarbejder med. 

Oprindeligt er jeg uddannet i Medievidenskab og har arbejdet 17 år inden for TV planlægning og publicering, som jeg altid har elsket. Men har nu dedikeret mit arbejdsliv til at hjælpe andre med at genskabe balancen i deres helbred, komme af med deres symptomer og genvinde deres livskvalitet. 

Tak fordi du læser med. 
Jeg vil så gerne øge opmærksomheden omkring, at der er så mange ting vi selv kan gøre for at få det bedre. Den information manglede jeg, da jeg havde det dårligt for mange år siden.