Om Laboratorie- og DNA-tests

Jeg er certificeret i at tolke og analysere laboratorietests fra Nordic Laboratories, som er en af Europas førende leverandører indenfor højkvalitets laboratorieanalyser. Jeg er også uddannet i anvendelse af DNA-tests fra DNA Life, som også er en del af Nordic Laboratories.

partner-logo-nordic-laboratories

Laboratorieanalyser

En laboratorietest være et godt supplement til udredning af, hvilke årsagsmekanismer der ligger til grund for dine symptomer, især i komplicerede cases. De kan også bruges til at be- eller afkræfte, hvis der er mistanke om en bestemt ubalance. De anvendes også ofte af klienter, som ønsker en mere målrettet behandling fra starten af et behandlingsforløb.

Man kan man blandt mange andre ting undersøge fordøjelsen, stofskiftet, stresshormoner, kønshormoner, insulinubalancer,  energiproduktion, fødevareintolerancer. 

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en laboratorietest er en del af et større opklaringsarbejde, og at testen ikke altid giver hele svaret på, hvad der sker inde i kroppen og hvorfor.

Hvis du ønsker en laboratorietest, laver jeg en forudbestilling, hvorefter du modtager en mail fra Nordic Laboratories med link til betaling. Du får tilsendt dit testkit til din privatadresse, hvor der er vedlagt en vejledning til, hvordan du udfører testen korrekt. Det vil være en urinprøve, spytprøve, afføringsprøve eller et blodprik i fingeren (ikke en blodprøve). Efter udførelse af testen, returneres den til Nordic Laboratories i den medfølgende kuvert. Når dine testresultater er klar (typisk efter 14-21 dage) sender laboratoriet dem til mig, hvorefter jeg tolker dem, inden vi mødes til næste konsultation, hvor jeg gennemgår resultaterne med dig.

Bemærk at prisen for en laboratorietest er uden gennemgang af testresultatet. 

DNA-test

En DNA-test er et effektivt redskab til en individualiseret rådgivning, der 100% er målrettet dig. Gentest har to hovedformål. De bruges forebyggende, som et redskab til at målrette kost og livsstil efter din genetik. Samtidigt kan et blik på vores genetik være et effektivt redskab i opklaringsarbejdet af, hvorfor en ubalance er opstået eller hvorfor din krop oplever specifikke symptomer. Det er vigtigt at understrege, at der udelukkende testes for genetiske variationer, der kan påvirkes positivt og forebygges via livsstil og kost.

Vores DNA adskiller sig fra hinanden via små naturligt forekommende mutationer i vores gener. En genvariation kan fx påvirke, hvordan vi hver især optager, transporterer, lagrer eller metaboliserer vores næringsstoffer. Derfor kan processer i vores krops systemer være udfordret og have brug for ekstra støtte, for at fungere optimalt. Viden om vores genetik kan derfor fortælle os, hvilke ernærings- og livsstilsmæssige valg, der kan kompensere for vores genetiske variationer.

Selvom en gentest viser, at du har en genetisk disposition for fx at udvikle højt kolesterol eller inflammation, er det vigtigt at understrege, at det ikke er ensbetydende med, at du med sikkerhed kommer til at opleve det. Resultaterne i en gentest er derfor ikke et billede af, hvad der foregår i din krop. Det er et billede af dine gener og hvilke mulige dispositioner, du har, som måske kan komme til udtryk på et tidspunkt i livet.

En DNA-tests er derfor også til dig, som ikke har en helbredsudfordring, men som ønsker at målrette din kost og livsstil efter dine gener, så du støtter din krop bedst muligt.

DNA Life tilbyder bl.a. følgende DNA-tests:

DNA-sport

er til dig, som dyrker meget sport, og som ønsker redskaber til, hvordan du kan optimere din træning og præstation. Den indeholder informationer om dine geners sammensætning inden for bl.a. knogledannelse, stofskifte, hvorvidt du er disponeret for inflammation og oxidativt stress. Det giver dig mulighed for at udnytte og understøtte både genetiske fordele og svagheder gennem din træning, restitution og diæt, så du bedst muligt støtter din krop.

DNA-diet

er til dig, der vil have et detaljeret overblik over din optimale diæt og træning. Den kigger på 15 gener, som alle spiller en vigtig rolle i reguleringen af energiforbrug, appetit og stofskiftet og kommer med forslag til hvilken diættype og træningsform, der er bedst egnet til dine gener.

DNA-health

er til dig, som vil optimere din generelle trivsel og sundhed. Her kigges der på 36 gener, som er involveret i livsstilssygdomme. Du får informationer om hvilke livsstils-, tilskuds- og diætvalg, du kan støtte din krops genetik med, for et godt helbred og en reduktion af risikoen for at udvikle en livsstilssygdom.