Om Laboratorie- og DNA-tests

Jeg er certificeret i at tolke og analysere laboratorietests fra Nordic Laboratories, som er en af Europas førende leverandører indenfor højkvalitets laboratorieanalyser. Jeg er også uddannet i anvendelse af DNA-tests fra DNA Life, som også er en del af Nordic Laboratories.

partner-logo-nordic-laboratories

Laboratorieanalyser

Jeg anvender tests i mit arbejde for at blive klogere på de bagvedliggende årsager til dine symptomer. Laboratorie – og DNA-tests kan være et godt supplement til udredning af, hvilke årsagsmekanismer vi skal adressere, for at arbejde med dine symptomer. Laboratorietests kan også bruges til at be- eller afkræfte mistanke om en bestemt ubalance eller årsag. Laboratorietests anvendes også ofte af klienter, som ønsker en mere målrettet behandling fra starten af et behandlingsforløb.

Laboratorietests er ikke et krav for et godt konsultationsforløb – og vi kan ofte komme langt uden. Men tests kan være med til at give en mere målrettet behandling og i nogle situationer anbefales det, for at komme til bunds i afklaringen.

Bemærk at laboratorietests betales direkte til laboratoriet og ikke er en del af prisen for konsultationer eller forløb.  

Hvordan foregår arbejdet med laboratorietests?

Du kan bestille og få tolket laboratorietests, når du er i et forløb hos mig. Under den indledende konsultation vurderer vi sammen, om der er behov for laboratorietests og hvilke jeg vil anbefale dig i forhold til dine symptomer. Herefter bestiller jeg de aftalte tests hos Nordic Laboratories, som sender dig en mail med betalingslink. Når du har godkendt bestillingen, så sender laboratoriet de bestilte testkit til dig, som du udfører hjemmefra. Det er typisk opsamling i form af urin, spyt, afføring eller blodprik i fingeren. Når prøverne er indsamlet ud fra den tilhørende instruktion returneres de til laboratoriet, som analyserer prøverne. Jeg modtager resultaterne, når de kommer tilbage efter 2-3 uger.

Resultaterne bruger jeg i mit arbejde med at identificere de bagvedliggende årsager til dine symptomer. Vi gennemgår testresultaterne og min analyse af dem, når vi mødes til en efterfølgende konsultation. Her gennemgår vi også mine plan til det videre arbejde. Og så guider og rådgiver dig herefter i gennem de 3-4 måneder, som vi typisk har sammen i et forløb, så du får størst muligt effekt af de tiltag vi iværksætter.                 

Herunder kan du læse kort om nogle af de tests jeg ofte bruger 


(listen er ikke udtømmende, da typen af tests varierer efter symptomer og tanker om bagvedlæggende årsager)

Nogle af de tests jeg ofte bruger:

DUTCH PLUS

Denne laboratorietest giver et omfangsrigt indblik i flere af vores hormoner, som har stor indflydelse på vores krop. Dette inkluderer bl.a. stresshormonet kortisol, de kvindelige kønshormoner progesteron og østrogener, vores androgener som fx testosteron, søvnhormonet melatonin, neurotransmittere og oxidativt stress. Testen undersøger også, hvordan vi håndterer de brugte østrogener, som også er en vigtig brik i hormonel balance.

Testen er bl.a. relevant for dig
med følgende symptomer:
PMS
Humørændringer
Ømme bryster
Træthed
Stress
Depression
Kraftige og smertefulde menstruationer
PCO, PCOS og endometriose
Fertilitetsudfordringer
Søvnproblemer
Overgangsalder
Hovedpine/migræne

GI360

En stor udvidet afføringstest der giver et omfattende overblik over din fordøjelsesfunktion og mulige årsager til dine fordøjelsesproblemer. Dette inkluderer bl.a. din bakteriesammensætning (niveauet af gavnlige bakterier og symptomgivende bakterier), undersøgelse af om der er svamp eller parasitter. Vurdering af din fordøjelsesfunktion (fx enzymer, PH, inflammationsmarkører, kortkædede fedtsyrer og sekretorisk IgA). Det er også muligt at tilkøbe Zonulin og H. Pylori til testen. Og i nogle tilfælde kan det også være relevant at supplere testen med en test for bakterieovervækst eller fødevareintolerancer

Testen er bl.a. relevant for dig
med følgende symptomer:

Oppustethed
Forstoppelse
Diarré
IBS/irriteret tyktarm
Smerter
Eksem/psoriasis
Inflammation
Autoimmune sygdomme
Fødevareintolerancer

Organix

En grundig test der måler organiske syrer. Den kigger på flere af dine biokemiske processer. Bl.a. relateret til kroppens energiproduktion, niveauer af specifikke vitaminer, afgiftning, neurotransmittere, oxidativt stress, svampe og bakterier

Testen er bl.a. relevantfor dig med følgende symptomer:

Kronisk træthed
Udbrændthed Muskelsmerter
Stress
Inflammation
Depression/angst
Humørbaserede symptomer Neurodegenerative sygdomme